07 Şubat 2013

Mucize Mikrodalga Poşeti

Hep laylaylom yapacak değiliz değil mi ? Madem bir şeyler yazıyorum kullandığım mucizevi ürünlerden siz de haberdar olun istedim. Bak öyle de yardımseverim.

Bileniniz var ise buradan sesleniyorum "arkadaşım neden yazmıyorsunuz , bizim de haberimiz olsun". Bilmeyenleriniz de sıkı durun hayatınız kolaylaşacak.

Evet bu kadar cümle sadece bir poşet için. Ama bu bildiğiniz poşetlerden değil, bu mikrodalga poşeti.


Bu sevgili poşet ile bir market gezisinde tesadüfen tanıştık. Haydi bir deneyelim dedik ve şu an evimizin vazgeçilmezi oldu. Kullanımı şu kadar pratik ;
Önce poşetimizi alıyoruz, gördüğünüz gibi üzerinde neyi ne kadar pişirmeniz gerektiği yazıyor.

Daha sonra yıkadığımız sebzemizi poşetimize koyup , poşetin çıt çıtlı kilidini kapatıyoruz. Şu şekil;

Bir sonra ki adımda üzerinde yazan pişirme süresine uyarak mikrodalgaya atıyoruz kendisini. O da bu şekil ;( bir şey anlatacağım ya kırk yılın başı böyle suyunu çıkartırım)

Poşete herhangi bir su ilavesi yapmıyoruz ve sonuç;
yemyeşil , kendi buharında pişmiş nur topu gibi brokolilerimiz oldu... Biz bazı akşamlar kişi başı böyle bir tabak sebze yiyoruz sadece. Hem hazırlık aşaması,pişirme aşaması max.10 dakika hem de acayip lezzetli oluyor.

Emin olun uzun zamandır sebzeleri bu kadar lezzetli yemediğinizi hatırlayacaksınız. Üzerine az limon ,az zeytinyağı işte en sağlıklı şey...

Biz şimdiye kadar ; Brokoli, Brüksel Lahanası, Havuç, Kabak , Mantar , Pancar , Karnıbahar pişirdik. Bir de işin cılkını çıkartayım Enginar yapayım dedim o da süper oldu tavsiye ederim.

Üzerinde balık ve tavuk da yapılabildiği yazıyor ama buğlama benzeri şeyleri sevmediğim için ben denemedim , belki siz dener bana yazarsınız :)

Not:"Ay kesin reklam yapmış bu beeee!"diyen varsa aranızda Reklam değildir!!!




15 yorum:

  1. Ben de mikrodalga yok ama ben de fırın poşeti kullanıyorum tavuk çok güzel oluyo :)

    YanıtlaSil
  2. almalıyım almalıyım ama bi dakika işimi gerçekten pratikleştirip süresini kısaltacak mı tek derdim bu lezzeti ikinci sırada:))

    YanıtlaSil
  3. Harika birşeye benziyor kuzum :)) hemen denemeliyiz o zaman sen okey diyorsan kesin işe yarıyordur :)) kocaman öptüm senii muckkkkkk

    YanıtlaSil
  4. tubitos; evet o fırın poşetlerinde tavuk da çok güzel oluyor canım.

    Yeni hayat; şöyle bir zamanlama verebilirim sana brokolileri yıkadın 3 dak., poşete koydun 1 dakika , migrodalgaya da 6 dakika veriyorsun. Etti sana helalinden 10 dk. bu 6 dakikada başka işler de yapabileceğini varsayarsak tam istediğin şeyi sana verecek demektir :))

    Yenibaşlangıçlar;bu yorumla affedicem seni sandın di mi , hadi itiraf et :((

    YanıtlaSil
  5. mikrodalga almayı düşünüyordum sebebim olacaksın damlam :)

    YanıtlaSil
  6. Gülin; sor bi bana mikrodalgayı ne için kullanıyorsun? Sadece sebze yapıyoruz henüz başka marifetini görmedim he bir de acil zamanlarda süt ısıtmak için ama pişman değilim. Sırf bu sebze işi için alınır vallahi

    YanıtlaSil
  7. ahhh süper :))) mikrodalga çok kullanan biri olarak bu poşetlerden hiç haberim yok benim yaaaa :( kınadım kendimi şimdi...
    bende mikrodalgada haşlıyordum sebzelerimi ama dünyanın parasını verip aldığım topper bir kapla. İlk fırsatta deneyeceğim canım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, çok faydalı bir şeye benziyor.Sadece tabakta sebze öğünü ayrıca mükemmel ve ötesi bir fikir.Özellikle diyet yapan biri için.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Markette görüp görüp kesin tırt birşeydir bu diye almadığım poşetleri yarın hemen alıp sebzeleyle dolduruyorum!

    YanıtlaSil
  10. Bu güzel bilgi için teşekkür ederim canım. Benim henüz mikrodalga fırınım yok ama işe başlayınca uygun bir zamanda bir tane edinmeyi düşünüyorum. Mikrodalga fırınından memnun isen bir yazı da onun için yazabilirsin canım benim gibi almayı düşünenlere yardımcı olmuş olursun...
    Öptüm! :D

    YanıtlaSil
  11. Oytunla Hayat; O tupper lardan bende de var. Hatta ev tupper dan geçilmiyor:) Tupper'ın bir çok ürünü çok işlevli evet ama ben o mikrodalga kaplarında başarılı olamadım. Pişirdiğini sandıktan sonra kapağı açmak için harcadığım çaba zaten işe başlamadan geriyor beni :))

    ahestebeste; biz salata niyetine kullanıyoruz çoğunlukla, işten gel hem yemek hem salata bazen üşeniyorum (tamam azıcık tembel olabilirim) sebzeleri sudan geçirip atıyorum bu poşete en azından vicdanım sızlamıyor akşam yeşillik yedirmedim çocuğa diye :)) Kötüyüm kötü :)

    Nesrin; sen de bendensin. Ben de amannn bu ne be iyice saçmaladılar dedim birkaç kez sonra bi denesek ya ne kaybederiz kıvamına geldim ve mutlu son :)

    Denizin Yıldızı; tatlım mikrodalga da bundan başka bir de süt ısıtıyorum çok acele zamanlarda. Açıkçası ne mucizeler yaratanlar vara ama bu poşetleri bulmasaydım bizim ki paslanabilirdi.
    Bir de şu marketlerde satılan mikrodalga mısırları mucize gibi ama hem gereksiz pahalı hem de kalori deposu diye onu da almıyorum artık.

    YanıtlaSil
  12. Ay harikaymış, hem kaynatınca sebzelerin bütün vikaminleri suya geçiyormuş. En kısa zamanda alıp deneyeceğim:)

    YanıtlaSil
  13. Brokoli delisiyim ben de. Tencerede, o kokulu pişme süreci beni deli ediyor! Mikro dalgam yok ama çok süper fikirmiş! :)

    YanıtlaSil
  14. Vallahi süper oldu bu deli oluyorum bekle haşlansın sonra buzlu su yap rengi kaçmasın. Zaten bütün vitamin fayda suyun içinde eriyip gidiyor. Burada bulabileceğimi sanmıyorum ama anneme sipariş verdim alıp yollayacak:)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba,

    saglik uzmani olarak size mikrodalganin ve plastik posette gida isitmanin cok sagliga zararli oldugunu bildirmek isterim. evet, pratik bi icat, ama cok sagliksiz.
    selamlar, berlinden ayse

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe