19 Ekim 2016

Deniz Kizi Olmak Cok Onemlidir ~ Gozde Baytan \\ Kitap Yorumu

Super bir kitap okudum. Kapagini kapatir kapatmaz buraya kostum.
Beni bilirsiniz, bir kitabi cok begenirsem anlatmalara doyamam, her okusun diye surekli gozunuze sokarim, okumayani ayrica durtuklerim. Deniz Kizi Olmak Cok Onemlidir de bu kategoriye bodoslama daldi.
Bu yuzdendir ki beni yormayin da kitabi alip okuyun, uzmeyelim birbirimizi.


Kitabimizin kahramani 6 yasinda tatli mi tatli bir kiz olan Sahra. Sahra kitabin basinda
Simdi her seyi unut.
Seni yeniden 6 yasina davet ediyorum...
diyor. Ve elinizden tuttugu gibi cocuklugunuza donduruyor. Bu yer yer ve hatta siklikla aci bir yuzlesme, tatli bir tokat, buyuk bir farkindalik sagliyor.

Oyle ki Sahra anlattikca ben kendi anneligimi sorguladim durdum. Yuzumu su serpme, sahiden ne yapiyoruz biz yahu? cigliklari atmak istedim.

Kitap ozetle 6 yasindaki Sahra'nin buyume sancilari ve anne babasi ile iliskilerini anlatsa da hayat hakkinda, doga hakkinda, kisiliklerimiz ve insanlik iliskilerimiz hatta olum hakkinda ummadiginiz seyler soyluyor.
Ben de cok fazla detay vermeden birkac alinti ile sizi basbasa birakiyorum.

*Ne komikti su ailesi... Kitaplari da insanlarin yazdigini unuturlar, dunyanin gerceklerini ogrenmek icin etraflarina bakmaz, kitaplara gomulurlerdi. 

*Sorumlu olmak, ailesinin isteklerini yerine getirmek ve onlarin hislerine kendi hislerinden daha fazla onem vermekten baska bir sey degildi.

*Baskalarinin hayalleri uzerimizde ne de komik duruyordu, bunu kesfettiginden beri kendisine ait olmayan hicbir hayale elini bile surmedi, sahibine herp iade etti. 

*Susan, sabreden,affeden dunya bazen dolar tasar ve derinlerde sikisan kirginliklar buyuk bir gucle kendilerini yuzeye firlatirlardi. Bu kocaman enerji patlamalarina insanlar dogal afet derler ve kirdiklari kalbi onarmak yerine kirilan, dokulen velerini onarirlardi. Icinde yasadiklari asil evi gormez, bir turlu duymazlardi. Dunyayi duyabilen insanlar cadiymis. Efsunluymus. Medyummus. Buyucuymus. Oyle soylerlerdi.  Her insanin esit yaratildigi gercegini gormez, esitlik ister,  esitlik gordukleri ilk firsatta da bu esitligin getirdigi siradanlik fikriyle bas edemezlerdi. Yok yok kimse esit olmasindi. En iyisi baskalari esit olsun, ayni olsun ama kendileri cok farkli olsundu. Hatta oyle farkli olsundu ki tum dunya karsilarinda titresindi. 

Sen hala burda misin okuyucu, haydi git al kitabi ;)


 

7 yorum:

  1. çok merak ettim, hemen listeme ekliyorum, kapağı da çok ilginçmiş, teşekkürler paylaşımınıza:)

    YanıtlaSil
  2. Notumu aldım. İlk kitap alışverişimde sepette olacak... Teşekkürler... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sen sevdiysen, bende kesin severim bu kitabı... Hele tokat gelecekse ayıla bayıla alırım ben bu kitabı şeker :)))

    Yalnız kitabın kapağına takıldım ben, nasıl güzel ve umut dolu ♥

    YanıtlaSil
  4. konusu ilgimi çekti, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. tüh tamda az önce d&r dan kitap sipariş etmiştim, bir dahakine inşallah, hıı birde tokat atan kitapları severim:)

    YanıtlaSil
  6. Damla ,kitap sanırım 2 aydır listemde beklemede . almak istiyordum ama üzerine çok fazla düşmemiştim . Şimdi günlerdir ertelediğim kitap siparişini veriyorum ve kitabı hemen sepete attım . Okur okumaz sana yazıcam :)

    YanıtlaSil
  7. Faydalı ve Akıcı yazınız için teşekkür ederim, blogumu izlemeye alırsanız sevinirim http://hastaliktakip.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe