05 Temmuz 2012

KONUŞMAYI BİLMEK

Mağaza Çalışanı ukalalığı diye bir gerçek var şu hayatta.

İnsanları yaptııkları işlerine göre yargılamam ama işlerine olan saygı ve sevgilerini bal gibi yargılarım arkadaşım. Kimse kusura bakmasın.

Kozmetik bölümünde çalışan hatunların kendilerini  Dior un torunu , Channel in varisi gibi görmelerinden bahsetmeyeceğim bile.

Pazar günü Macro dan alışveriş yapıyoruz. Kasaya geldim.

Kasiyer: Money kartınız var mı?

Ben: Var bir saniye.

Tam cüzdanımı açtım karta bakıyorum saniyeler geçmedi ki.

Kasiyer: Yoksa yapacak bir şey yok.

Hani zannedersin kocam falan da beni teselli edecek ama ses tonu o kadar iğrenç ki sanki yarışa girdik ve ben kartı bulamazsam büyük ödülü kaçıracağım.

Çocuğa döndüm en ters sesimle : Ben de biliyorum yapacak bir şey olmadığını dedim, lafıma devam edecekken geleceği görebilme kabiliyeti olan eşim araya girdi hadi hayatım poşetleyelim falan diye.

Yoksa ben seni yolmayı bilirdim ama neyse…

Ertesi gün bir giyim mağzasındayım. Kot şort bakıyorum.

Ben: X numarası yok mu şortun?

Mağaza çalışanı: Yok ama Y beden alıp daralttırabilirsiniz.

Ay vallahi mi yaaaa. Hiç benim aklım yok çünkü, düşünemedim. Şort girmiş indirime 16 tl ye düşmüş ben daralttırmak için alayım 5 katını terziye vereyim.

Velhasıl efenim şu ilandaki gibi kasiyerler aranmalı bence … “KONUŞMASINI BİLEN”

kasiyer

21 yorum:

  1. bir de askıda beğenip giyince apaçık şekilde bi b.ka benemediğimiz kıyafetlere bakarken "ayy inanmıyorooom bu renk sizi çok açtı çok yakıştı geçenlerde kaynım da bundan almıştı aynısından bende de vaar" diye taramalı tüfek hızıyla konuşan mağaza çalışanları var hayattan soğutan..

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle!
    O bahsetmeyeceğim dediğin kozmetik standında çalışanlara o kadar sinir oluyorum ki ya da lüks mağazalarda asgari ücretle çalışanlara.. Yavrum sanki Lacoste'un, Beymen'in sahibi..

    Verdiği akla bak, şortu alıp daraltacakmışsın, hayret bir şey!

    YanıtlaSil
  3. çok doğru ya. işini seven insanlara ihtiyaç var

    YanıtlaSil
  4. Hahaha süper bir yazı olmuş..:):) Bende mağazalarda arkamda gezen tezgahtar arkadaşları hiç sevmem..Tavrımla belli ederim hemen uzaklaşırlar..Sen orada kendini gene iyi tutmuşsun..

    YanıtlaSil
  5. Konuşmayı bilmek gerçekten önemli... Kişi iyi niyetli de olsa adabıyla ifade edemiyorsa olmuyor. Benim de insanlarla bu nedenle tartışmışlığım çoktur. Hele gereksiz ukalalığa hiç gelemem. Sıradan bir mağazanın sıradan bir çalışanısın işte, ne o havalar? Ki gözlemlediğim kadarıyla kişinin eğitim düzeyi ve bilgi birikimi arttıkça tavırlarındaki adap da aynı ölçüde artıyor. Mesela dediğiniz gibi bir kasiyerin ukalalığını doktorda göremiyorsunuz. (Burada kıyasladığım meslekler değil, sadece eğitim düzeyi açısından örnek veriyorum.) İnsanlar sınırlarını bilmiyorlar, birbirlerinin kişisel alanına girmekten kaçınmıyorlar. Bu da karşılıklı anlaşmazlıkları, hiçbir şey yoksa antipatiyi doğuruyor ki bu bile lüzumsuz gerginlik.

    YanıtlaSil
  6. Ben de hic hazetmiyorum bu tip calisanlardan. Valla kafamin tasini attirdilar mi cingar cikartiyorum birdaha adimimi atmiyorum o magazaya. Insani kendi parasiyla rezil etmeye calisiyorlar yok oyle!

    YanıtlaSil
  7. ya kasiyerdir, tezgahtardır diyip geçmemeli evet meslek meslektir ama bazen gerçekten insanı sinir ediyorlar. biraz zaman önce ufak bir ayakkabıcıda genç bir kıza denk gelmiştim. görüp görebileceğim en mantıklı, konuşmasını bilen ve işini gerçekten severek hakkıyla yapan bir elemana den gelmiştim. mağazadan bir şey almadan çıktım ama, kızı resmen tutumundan dolayı tebrik etmiştik annemle dışarı çıkarken. işinin nasıl olduğu değil, onu nasıl yaptığın önemli.

    bir de bende mimin de var :)

    YanıtlaSil
  8. kozmetik bölümünde çalışan arkadaşlar hakikaten bir harika :) hele bazıları kleopatra edasında bakmıyormu çok gülüyorum hallerine.
    sana yine iyi şort daraltmayı teklif etmişler. geçen gün bana 2 numara ayakkabı küçültmeyi teklif ettiler :) o bappanın halini düşünemiyorum 1 kullanımdan sonra :)
    sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  9. ayyy evet ya böyle uyuzlar çok ukala ötesi insanlara nerede olurlarsa olsunlar tahammülüm yok yani..

    YanıtlaSil
  10. Çok haklısın. Ben bir de sakız gibi yapışıp peşine takılanlara illet oluyorum. Anlıyorum. Yardımcı olmak için yapıyorlar ama beni resmen taciz ediyorlar. Sanki askıdakileri alıp kaçacağım.

    YanıtlaSil
  11. Ukala olan tiplerin yanısıra birde sizi hırsız gibi hissettirenlerde var! Adım adım yanınızda. Ki çok sinir bozucu bir durum!!

    YanıtlaSil
  12. :)) Kesinlikle doğru..Özellikle kozmetik bölümünde çalışan bayanlar :))

    YanıtlaSil
  13. her meslek için gerekli bunlar:
    konuşmayı bilmek, ne zaman konuşacağını bilmek, susmayı bilmek, başkalarının da aklı olduğunu, düşünebildiğini, görebildiğini bilmek..

    YanıtlaSil
  14. kesinlikle haklısın bende hiç tahammül edemiyorum böyle tiplere eşim hemenaraya giriyor ben tepki vermeyeyim diye :)

    YanıtlaSil
  15. ben de şimdi der mişim ki;
    oraya gitmesen de olurdu .p

    YanıtlaSil
  16. Ben genelde konuşmayan çalışanların olduğu yerlerden alışveriş etmeye gayret gösteririm. Mümkünse ben çağırmadıkça etrafta bile olmasınlar :)

    YanıtlaSil
  17. maalesef kendilerini böyle basite indirgiyorlar işte..

    YanıtlaSil
  18. uzerıme yakısmayan bır elbıseyı cok yakıstı dıye benımle ınatlasan bıle oldu..:))ne denır bunlara bılemıyorum:))

    YanıtlaSil
  19. bak sen böyle diyince alıma geldi.
    bi hırka için "bu neden bu kdr kısa" dedim de o da "s beden" dedi ben de, "ben de s bedenim" dedim. önce bi afalladı sonra o zmn size olur bu dedi :D

    yani bazısı biliyor konuşmayı ama sonra ben kendi halime çok güldüm :D

    YanıtlaSil
  20. Şu sevimsiz mağaza çalışanları ile derdi olan tek ben değilmişim demek.
    Ne güzel yorumlar yazmışsınız , hepinize teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  21. "Kozmetik bölümünde çalışan hatunların kendilerini Dior un torunu , Channel in varisi gibi görmelerinden bahsetmeyeceğim bile"
    Ahaha:) ne güzel tasvir bu ya, Aynen öyle valla. 10 numara benzetme. :9

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe