05 Aralık 2012

Murpy Kafası

Ölüp gidip mezarında rahat edemeyen nadir şahsiyetlerden biri olan sevgili Murphy ne kafa ile yaratmış bu kanunları diye araştırırken neler buldum neler.
He Manyak mısın? Nereden aklına geldi diye soranınız var ise kendisini pek bi severim ve kanunlarının hala bal gibi geçerli olduğuna inanır ve yaşarım.
Murphy Kanunları da ne olaki diyenler ya da hatırlayamayanlar burdan buyrun ;



Peki Murphy amca manyak mıymış bunlarla uğraşmış derseniz. Değilmiş kardeşler deli de manyak da değilmiş.Salağın biri adamı çok sinirlendirmiş. Bknz:

"Edward Murphy 1949'da; insan bedeninin en fazla ne kadar ivmeye dayanabileceğini bulmasını sağlaması gereken, U.S. Air Force'un roket nakliye programı için mühendis olarak test alanında bulunuyordu. Çok pahalı olan bu deney sırasında denek üzerine 16 adet ölçüm cihazı bağlandı. Birisinin tüm cihazları yanlış bir yöntemle bağlaması, deneyin başarısız olmasına yol açtı. Bu deneyim Murphy'nin temel kanununu oluşturmasını sağladı."

Şimdi bu adama kim haksızsın arkadaşım hep de olumsuz düşünüyorsun diyebilir ki?
Ama ben araştırdım buldum demek isteyen olursa ya da arkadaşım ben her tereyağlı ekmeğim yere düştüğünde kendisinin ve ceddinin kulaklarını çınlatmak istiyorum , fotoğrafını bi görsem daha tazyikli çınlatabilirim diye acı çeken varsa ahanda Edward Murphy amca.... Yakışıklı da çocukmuş :)

Bir de bunu buldum ki çok mantıklı :))
Şöyle ki:
*Kediler her zaman 4 ayak üstüne düşer.
*Tereyağlı ekmeğinse hep yağlı kısmı halıya denk gelir.
Pekiiii ya bir kedinin sırtına tereyağlı ekmek bağlarsanız ne olur?


Kedi dört ayak üstüne düşmeye çalışacak, ancak Murphy yasasına göre tereyağlı ekmeğin yağlı yüzü de aynı şeyi deneyecektir. Bu durum bir paradoksa sebep olur. Bazı düşünürler şakayla karışık biçimde kedi-tereyağlı ekmek sisteminin yere yakın bir mesafede havada asılı kalacağı ve sistemin yerin hemen üsünde asılı biçimde kalacağı, enerjinin korunumu dolayısıyla da düşmeden kazanılan enerjinin korunarak sistemin kendi ekseninde dönmesine sebep olacağını iddia eder.


Murphy amca ile ilgili düşüncelerinizi yazarsanız okur burdan :)

Yılbaşı Hediyeleşmemize
de katılmayı unutmadınız e mi?

9 yorum:

  1. kesinlikle bu abi haklı
    güzel olan şeyler ya illegal ya ayıp ya da şişmanlatan şeyler !
    mesela bir künefe
    mesela bir fiki fiki ....

    YanıtlaSil
  2. Murphy amcanın kocamla olan akrabalık bağını araştırmam lazım. ancak bu kadar benzerler birbirlerine.

    YanıtlaSil
  3. ahahaha kedi ve tereyağlı ekmek olayını görmüştüm daha önce ama böyle tarihçe şeklinde teee murphy amcamızdan başlayınca süper olmuş şeker

    YanıtlaSil
  4. Murphy kanunları kesinlikle gerçek. İstisnasız işliyor hem de.

    YanıtlaSil
  5. Sırtına tereyağ bağlanan kediye ne olacağıyla ilgili teorinin doğru olup olmadığı bir deneyle gayet rahat anlaşılabilir. Etraf kedi dolu ne de olsa. Yalnız bu fotoğraftaki parlak genç benim hayalimdeki Murphy'e hiç benzemiyor.

    YanıtlaSil
  6. hah haaa kedi tereyağı bilmiyordum.
    :)

    YanıtlaSil
  7. Amca yıllar öncesinden doğruları söylemiş ama ben tereyağından ziyade elinden düşürdüğün ufacık şeylerin, küpe olur ne bileyim şişe kapağı olur, hep ulaşamayacağın yerlere zıplamasından şikayetçiyim.Kardeşim, bi kere de tam ayağımın dibine düş, eğilip alabileyim ama yok illa dört ayak üzerinde seksi seksi emekliceksin:))

    YanıtlaSil
  8. Beni gebertin e mi hepiniz. En sinir olduğum blogger cinsi olup oscar bile almışım vallahi. Bu yorumlara verdiğim geç cevaptan dolayı binlerce özür diler başlarım ....

    Fıstıklım Tombim; öldüm gülmekten fiki fiki :))))))))

    Nilhan; o kadar mı olumsuz yahu kocacın ?

    Hamide; teşekkür ederim tatlım :))

    Kaptanın Zehir Defteri; bence de ...

    Resimli Günlük ; kıyılırmı kedilere ama yahu? Yazık havada asılı kalacak sonra :)) Murphy de fazla parlak cidden :)

    Deeptone; ben de :))Çok komik ve insana olabilir mi looo dedirtmiyor mu ama ?

    Bahar ; Allah seni nasıl biliyorsa öyle yapsın e mi ? Doğru vallahi o nasıl bir küpe incik boncuk arama sevimsizliğidir:))

    YanıtlaSil
  9. Murphy en sevdiğim:))))

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe