13 Mayıs 2013

Ben Yokum

8 yaşında bir oğlum var. Sıkı da Fenerbahçeli! Benden de  başka türlüsü olamazdı zaten ya neyse  konumuz bu değil.

                                                                                                   Her maç öncesinde böyle dua ederiz biz.

IMG_1596

Bizim evde Lig TV açık olmaz , eğer maç izlenecek ise maçı satın alırız.

Dün akşam da keskin hesaplar yaptım , maç bitiş saati uyku saatini etkilemeyeceğinden maçı izlemesine izin verdim. Gözlerinde ki sevince bakılırsa ne de iyi ettim!

Babamız kendine Galatasaraylı diyor ama ilk 11 i say de sayamaz o kadar ilgisiz futbola.

Ama biz yine de sıkı iki Fenerli olarak yanımızda bir Galatasaraylı ile maç izlemekten acayip zevk alıyoruz o an.

Taa ki sahadaki gerginlikler başlayana kadar…

Son dakikalarda yaşanan kavgaları izlerken

  1. Fenerbahçeli olduğum için utandım
  2. Oğluma maçı seyrettirdiğim için pişman oldum

Kim haklı kim haksız onu bilemem çünkü çok göreceli bir kavram. Ben çuvaldızı kendime batırırım ki zaten beni kendi oyuncularım ilgilendirir ,Kaptan bantı kolundayken bu kadar agresif olamazsın bana göre. Bu gerginliğinin sahada kalmayacağını bilecek kadar akıllıyız hepimiz, O stadda aileler ,çocuklar var.

Ve en önemlisi o stadda benim de kardeşim var.

Dün akşam benim kardeşimi beklediğim gibi Annesi ya da ablası Burak’ı bekliyordu. Benim kardeşim de metrobüs ile evine dönüyor maç sonunda ,o bekleyişi iyi bilirim anlayacağınız.

İçiniz içinizi yer çünkü futbol un sahada kalmadığını bilirsiniz.

Dün sırf Fenerli diye tek laf etmeden bıçaklandı Burak, benim kardeşim de olabilirdi oğlum da ya da sizin eşiniz  … Galatasaraylı da olabilirdi Beşiktaşlı da …

Twitter da ve diğer sosyal platformda en edepli bildiklerimiz yenildikleri için , en değer verdiklerimiz yendikleri için alenen ana avrat küfür ettiler dün gece!

Dün gece bir Burak öldü , Dün gece birbirimize karşı saygımız öldü , Dün gece benim Futbol aşkım öldü…

Futbol buysa ben yokum!

8 yorum:

  1. offf..nasıl birşeydir bu şiddet dolu fanatizm.gerçekten çok acı.

    YanıtlaSil
  2. bir kez daha seninle gurur duydum.bu memlekete bu vatana senin gibi bir evlat yetiştirdiğim için mutluyum.seni çok seviyorum.

    YanıtlaSil
  3. Bir Fenerbahçeli olarak, bir Türk olarak ben de yokum :( Dünkü yorumlarda 1 yıl Türkiye'de futbol yasaklansın deniliyor idi.. Ve bu yasaklama sonucunda tüm sektörler zarar görsün.. Tv, gazete, spor klüpleri, iddia bayileri, yorumcular vs vs bence de öyle olmalı çünkü artık bu konunun başka türlü anlaşılamayacağını düşünüyorum :(

    YanıtlaSil
  4. öyle içlendim ki,kafama öyle dank ediyor ki insanların arasındaki bu düşmanlık..tüylerim diken diken oluyor.silkelemek istiyorum insanları,kendinize gelin demek istiyorum.
    ben de bir yazı yazdım bugün.
    pazartesi sendromunu bu defa da böyle yaşıyor ruhum.

    YanıtlaSil
  5. ve cumartesi günkü olayların üzerine, şampiyonluğa sevinen galatasaray taraftarına da, ezeli rakibini yenen fenerbahçe taraftarına da hayret ediyorum ve eshefle kınıyorum, benim kınamamdan ne olacaksa..

    YanıtlaSil
  6. Benim gibi futbol aşığı birinin, her fırsatta formayla formayla olmasa da feneriumun çıkardığı tişörtlerle gezen ben çok korktum dünden sonra. İncirliye çıksaydım mesela, döverlerdi beni eminim. Sevinç keşke sahada, tribünde, facebookta, twitterda kalsa... Sevinci de üzüntüyü de bilmeyen bizim milletimiz hiçbir şekilde sokaklara dökülmemeli, düğün olur ateş açılır ölür talihsizin biri, yas olur kavga çıkar. Bizim milletimizden adam olmaz, kin dolup çıktık...

    YanıtlaSil
  7. herkes bunu konuşuyor yahu :)
    ben izlememiştim ne oldu meraklandım şimdi bakarım..

    YanıtlaSil
  8. Sihirli Oklava; maalesef çok çok acı :(
    biraydamasalı; ay ben de seni seviyorum canım annem :)

    Ben iyisimi; vallahi bence de yasaklansın. Biz dün akşam oğlum ile kendi diyarımızda yasakladık,bundan sonra sadece basketbol izleyeceğiz.

    Eylül Harikalar Diyarında ; hislerini derinden paylaşıyorum canım.

    lupinin annesi; öyle deme, kınayacağız ki azınlık da olsa sesimiz tepkimiz duyulsun!

    Hamide; çıkamazsın canım İncirli de olsa çıkamazsın. Kadın da demezler çocuk da çünkü! Dün Burak ın cenazesine gitti benim kardeşim çok değil 1 gün önce aynı saatlerde staddaydı ikiside! Aklım almıyor insanları

    Merve Sevim; Fenerbahçe-Galatasaray maçı çıkışında bir fenerbahçeli sırf Fenerbahçeli olduğu için bir galatasaraylı tarafından bıçaklandı ve hayatını kaybetti. Bu arada ölen bir insandı, bıçaklayanın cinsi belli değil!

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe