29 Şubat 2016

Tazemasa VS. Tazedirekt

Tazedirekt memnuniyetimi su cihanda beni taniyip da ogrenmeyen kalmamisti sanirim. Herkese ballandira ballandira anlattigim, tavsiyenin otesinde kullanmalari icin yalvardigim, telefonun ucundaki personelinden eve gelen Fatih beye kadar her birinin dunyamiza ' sevimli insanlar kontenjani artsin diye' yollandigini dusunmeye baslamistim kiii Tazedirekt kapandi!

Abartmiyorum, bizim evde 3 gun yas ilan edildi. Sahsen benim gozlerim doldu, bu islere soguk olan Memo bile 'Ne yapacagiz simdi yahu' cumlesini kurdu.

Hayat bu, insan herseyin yokluguna bir sekilde alisiyor. Oturduk alternatifleri arastirmaya basladik.

Ilk tavsiye edilen site memlekettengelsin.com idi fakat kargolar ile calisiyor olmasi ve benim kargo insanlariyla tartismaya, paketimin pesinde kosmaya mecalim olmadigindan pas gecildi.

Sonrasinda misbahcem.com u onerdi birisi ama o da kargo ile yolluyor hem de cok detayli urun sunmuyordu.

Bir de Google hazretlerine danisayim dedim ki onume Tazemasa.com u cikartti.
Site birebir tazedirekt mantigiyla hazirlanmis, logosu bile neredeyse ayni.  Tazedirekt'e olan gonul bagimdan dolayi rahatsiz oldum, her gordugum detaya bir kulp buldum vazgectim, siparis vermedim.

Gunler sonra annem ' Kizim kendine alternatif bul yoksa acliktan oleceksiniz dolap bombos' diyince ona tazemasa dan bahsettim. Birlikte minik bir deneme siparisi olusturduk.


Iste size Tazedirekt vs Tazemasa 

Tazedirekt'in evlere teslimat ucreti yoktu. 
Tazemasa saat siniri koymazsan 3.99 , sabah 13:30 a kadar teslim edilsin ya da 13:30 -18:30 kadar dersen 5.49, aksam 19:30-22:30 dersen 6.99 tl teslimat ucreti talep ediyor. 

Tazedirekt'in web sitesi ve gorselleri cok daha kaliteli ve en onemlisi gercekti. 
Tazemasa yapay resimler kullaniyor ya da gorselleri kotu. Insanda bunu da almaliyim hissi olusmuyor. 

Tazedirekt de cesitler ciddi fazlaydi. 
Tazemasa cok kisitli ama bu yeni olmasi ile aciklanabilir -belki- 

Tazedirekt ile tam 26 kere siparis olusturup hizmet almisiz - evet usenmedim saydim - tek bir kere bile uurunum yanlis ya da eksik gelmedi. 
Tazemasa 2 urunumu ya yanlis yollamis ya da kendince degistirmis. 

Tazedirekt comertti. Her siparisinizden illaki bir hediye cikardi. 
Tazemasa da bize cilek receli ve 1 adet ayva gondermis. 

Tazedirekt tum marketlerde bulabileceginiz urunlerin en tazesini en citirini ayni fiyata kapiniza getiriyordu. Hayatimda yedigim en taze meyveyi, sebzeyi onlar sayesinde yedim. 
Tazemasa reyonda gorsen yuzune bakmayacagin salataliklari , hayatimda gordugum en kocaman buruksel lahanalarini yollamis. 

Tazedirekt sayesinde Ada Ekmeginin pabucunu dama atmistik. Sahane eksi mayali ekmekleri vardi. Taptaze gelirdi. 
Tazemasa'da da ekmek oldugunu gorunce cok sevindim. Meyvemi, sebzemi almasam da ekmegi kesin alirim diyerek siparis verdim. Ekmek dilimlenmis geldi ki benim icin eksi! Ben hazir dilimlenmiş ekmekten hoslanmam. Insan bir opsiyon sorar, danisir. 

Ve en onemlisi fiyatlar ;
Tazedirekt'in fiyatlari ciddi sekilde piyasa duzeyindeydi. Etinden sutune kadar her urun disaridaki urunlerden maksimum %5-%10 yuksekti. 
Tazemasa da su salataligin kilosuna 9 tl verdim. Daha da yorum yapmayacagim. 


Eminim benim gibi Tazedirekt kapandiginda yas tutanlariniz olmustur. Yeni arayislarinizda yol gostermesi icin yazdim bu yaziyi. Iyi bir alternatif bulursaniz bana da ses verin olur mu ? 








23 yorum:

  1. aaa kapandı mı? Üzüldüm doğrusu .

    YanıtlaSil
  2. Ben de özellikle anneme de alıştırdığım için üzgünüm.Sonuçta yaşlı ve tabletten sepete ekleyip beni arıyordu işlemini yap diye.Sonra kapısına geliyordu her şey.Şimdi biz de boynu bükük kaldık.Bir de Ankara'da hizmet veren bu tür oluşumlar yok bildiğim kadarıyla :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sihirli Oklava; sizi bizden daha cok etkilemis bu durumda. Illaki birileri yapmaya calisacak fakat ayni kalitede olur mu bilemiyorum :S

      Sil
  3. Salı pazarı, cuma pazarı, günlükbaşı pazarı :P Gayet güzel alternatifler ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay Abali; bir pazar arabasi edinmek sart oldu :)

      Sil
  4. Yani siz market-pazar alışverişinizi internetten mi yapıyorsunuz? Doğru mu anladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah Ozer; yapiyor-duk diyelim. Et, sut, yumurta, sebze, meyve ve kahvaltilik her sey internetten evimize kadar geliyordu.

      Sil
  5. Üzüldüm kapandığına:( Ben de eşe dosta pek bir salık veriyordum bu siteyi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyza aydin baser; yas tuttuk resmen. Gunde 3 kisiye anlatiyordum ben de :(

      Sil
  6. ipek hanımın çiftliği diyem başka da bişi demiyem

    YanıtlaSil
  7. of ya bende baya tazedirekt kapanınca kaymağını yer diyordum taze masa için ama fos çıktı desene :( tazedirekt'ten beğendiğim peynirciyi, zeytinciyi arıyorum gönderin diye doğuk zincir yok gönderemeyiz diyor. sana yakın sayılır Reriköy ekolojik pazardan alışveriş yapmaya başladım tekrar aklında olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamane annesi; taze masa cok fena fos cikti hem de. En son efsane bir ayva receli istemistim. Sifir seker, hayatimda boyle guzelini yemedim. Aradim kendilerini istanbul'da birkac yerde satislari varmis, bulup alacagiz artik.
      Sebze konusunda ben de Ferikoy pazarini ziyaret edecegim yakinda. Fiyatlar ucuk degildir umarim.

      Sil
  8. Salatalığa ayrı üzüldüm , kapanmasına ayrı.

    YanıtlaSil
  9. Ben hala yastayım :(( Markette, organik dolaştıkça, uğraştıkça durmadan söyleniyorum Aslanoba'ya.
    Ben bazen sıkıldığımda açardım tazedirekt uygulamasını, içim açılırdı, o kadar çok seviyordum.
    Ama asla affetmeyeceğim Hasan Aslanoba'yı ve asla tekrar bir girişimine üye olmayacağım. Çünkü tamam yatırımının geri dönüşümü hızlı olmayabilir ama böylesine aniden kapatması hiç hoş olmadı.

    YanıtlaSil
  10. GÖRDÜM ADINI DA...AZ DAHA SİPARİŞ VERECEKTİM,İYİ Kİ BİLGİ VERDİNİZ,VAZGEÇTİM!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakında KAZDAĞI nın eteklerindeki Edremit, Burhaniye, Ayvalık Ovalarının doğal ve tazeliği ile hizmetinizde olacağız.
      tarladan.club

      Sil
  11. Ayva reçeline takıldım ben, nereden temin edebilirim?:)

    YanıtlaSil
  12. Arkadaşlar Mayıs 2017 başında tarladan.club ile hizmetinizde olmaya başlayacağız. Talep ettiğiniz ürünler her gün sabah tarladan toplanarak aynı gün size kargo ile gönderilecek. Ertesi gün akşam yemeğinizde bu ürünlerimizi kullanabileceksiniz. KAZDAĞI'NIN eteklerinde Edremit, Burhaniye, Ayvalık Ovalarındaki gerçek lezzet ve tazeliği ile. ÇOK YAKINDA BİRLİKTEYİZ...

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe