10 Mart 2011

Concha Buika

Yağmurlu bir gün , sabahın en sevimsiz saatleri . Yeni kalkılmış ufak bi savaş ile evden çıkılmış sahi sakince uyanıp mutlu mesut evi terkedebilen var mı bu dünya da merak ediyorum , küçük kurbağam arkada poğaçasını kemirirken bir şarkı çalınır radyo da. Aslında melodi ,ses çok tanıdık ama bir fikrim yok kimdir nedir diye .
Günlerce mırıldanır beyin kendi kendine şarkıyı ,kafamın içinde işte o kadın aynı şarkıyı söyler durur. Ay çıldıracağım bir yolu olmalı ,Google amcaya başvurulur amma velakin ne diye soracağım ki ?

Başlarım aramaya;
Latin sesler -pehh peh peh komik olma damla-
Zenci bayan sanatçılar-sesden belli kadın zenci - sonuç yok.
Brezilyalı kadın sanatçılar - ne var sesleri güzel oluyor-
Gırtlakdan söyleyen yabancı kadın sanatçılar -evet ne var abarttım işte bu kadar --
  
   Yok Damla bu böyle olmayacak ara Joy fm i tarih ve saati söyle bulurlar belki diye düşünürken ben  açtım joy fm i . İşte mucize kulaklarımda aynı ses ama bu sefer kaçıramam :)
   Ses bir güzel kayıt edilir telefona. Sonra telefona kaydedilen ses bin defa dinlenilir ispanyolca sözlerden bulmaya çalışılır olmaz. Spikerin takdimi sağ olsun ablamın şarkısından daha karman çorman neyseki  en son şarkının 2 cümlesi çıkarılır ve google amca BUİKA yı önümüze koyar.
  
  Bu arada görünüşü hüsran olsa da gözlerinizi kapatıp dinleyin mucizeyi göreceksiniz.Meğer  ne geç farketmişim diye düşünüp benim gibi 3 cd sini birden alacaksınız.
    İspanyolların Kibariyesi diyorlarmış haksız sayılmazlar  sanki :)) Neyse ki sadece sesi benziyor.

  





0 değerli yorum:

Yorum Gönder

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe