16 Ağustos 2013

#DamlaBarselonada 2

Evet “mini” yazımın2. ve son bölümü huzurlarınızda. 

ALIŞVERİŞ

 

Bir kere adım başı Zara var Barselonada ve emin olun Türkiyedeki fiyatlardan çok daha pahalı. Bu yüzden ay ben İspanyaya gidiyorum Zara, Massimo, Pulland Bear, İntimissi beni bekler falan gibi hayallere kapılmamanızı şiddetler öneririm.

Ama bir alternatifiniz var o da Primark.Araştırmalarımzı sonucunda L’İLLA diye bir alışveriş merkezinde bulunduğunu öğrenip binbir katakulli ile kendimizi buraya attık.

Primak ciddi ucuz br mağaza bence , H&M in bir tık altı diyebiliriz. 2-3 € a tişörtler , 5-9 € çantalar bulabiliyorsunuz. Jeanler 12-20€ civarı ve ciddi güzel modeller vardı. Vardı diyorum çünkü deneyemedim. Sepetime henüz 1 çanta ,4 tşört, 8 çorap(ucuzdu,ne var), 1 pijama takımı atmışken tam jeanlere elim gitti ki arkama döndüğümde şu manzara ile karşılaştım  ;

IMG_3824

Buradan kendisini tekrar kınıyorum!

Klasik magnet ,kupa, anahtarlık v.b hediyelik alışverişimizi meydandaki en büyük El Corte Ingles den yaptık.Burası bizim Boyner ,YKM mağazaları gibi içerisinde her marka ve her ürünü bulabiliyorsunuz. Bu arada Alışverişinizi bitirmeden önce müşteri hizmetlerinize Pasaportunuz ile danışmayı unutmayın , size %10 luk bir indirim çeki verecekler. Ki ispanya gibi pahalı bir ülkede ciddi bir indirim Türk Lirası olarak düşünürseniz. 

Biz mağazanın teknoloji kısmını da gezdik , Türkiye’ye göre ciddi komik fiyatlar var. Mesela XBOX’ı için Pes 2013 isteyen Can bey’e DR da 189 tl olan oyunu 19 € a aldık. He İspanyolca ama olsun :))) Sahi nasıl İngilizce yaparız acaba bilen var mı ?

La Rambla da yürürken yol üzerinde çok güzel mini dükkanlar var , buralara da bakmayı unutmayın bence. Çok güzel anahtarlıklar ,kartpostallar vs. bulduk biz buralarda.

YEME – İÇME 

 

Araştırdığımız ve önerilen her yere gitmeye çalıştık.

PAELLA

İspanyolların Tapas dan sonra tarafımızca bilinen en önemli yemeği. Genellikle kaç kişilik ise o kadar hazırlanıp ortaya servis ediliyor. Çoğumuz tarafından sevilen paella Gizo tarafından pek beğenilmedi. Kendisine bir dahaki seyahatimizde makarna haşlayıp yanımızda taşıyacağız :)

paella

CAVA

Yine derin araştırmalar yaparken “içmeden dönmeyin” çağrısına kulak verdiğim ama ekşi sözlükde okuduğum “ katalanlarin ''sampanyanin asli budur, biz daha önce bulduk iste bize ne'' diye çirpindiklari, patenti elinde tutan fransizlarin onlara uzaktan nanik yapmasina neden olan katalan sampanyasi.” yorumunuda hesaba katarak denediğim Proseccodan hallice İspanyol şampanyası. Sudan ucuz olması sebebi ile vücudumuzun 3 de 2 sinin Cava olmasına sebep oldu :) Çok bir numarası yok ama ben diyim…

IMG_0811

 

TXAPELA

Burası lezzet ve fiyat açısından benden tam not alırken servis konusundan sınıfta kaldı. Aslında ben sınıfta kaldığını düşünüyordum , ilerleyen zamanlarda İspanyolların genelinin asık suratlı ,yardımsevmeyen ve umursamaz olduklarını öğrenecektim.

Yolunuz buraya düşer ise önünüzdeki amerikan servislerde menü mevcut, tapasların numaralarını söylerek sipariş veriyorsunuz. Hepsi birer birer geliyor. Bunun için 2 kişilik isterseniz iki adet sipariş vermeniz gerekli.

tapaslar txapela

Tapaslarını ben beğendim, gayet lezzetlilerdi. Ama Sangria yı ilk kez deneyecekseniz tanışacağınız yer burası olmasın. Hiç birimiz bu muhteşem meyveli şarapdan hem de anavatanında nefret etmenizi istemeyiz değil mi?

6 kişi tıkabasa yediğimiz tapaslarımız ve içeceklerimize toplamda 74.05€ verdik. Kişi başına böldüğümüzde gayet makul bir tutar diye düşünüyorum.

CERVECERİA

IMG_1055

İlk gün gitmek istediğimizde burun kıvıran bir çok arkadaşın burada yemek yedikten sonra “şaka maka en güzeli burası idi” itirafında bulunmasını sağlayan mekan sizi böyle bir vitrin ile karşılıyor.Gerisi hayalgücünüze kalmış …Ben garsona tüm “deniz mahsullerini getir birader “ dediğim hatırlıyorum sadece :D

IMG_0998   IMG_1001  IMG_0999

Burası diğer gezdiğimiz tapasçılar içerisinde en pahalısı idi, sanırım en meşhuru olduğundan. 4 kişi 135€ hesap ödedik.

 

BOADAS COCKTAILS

Eşinizin mesleği Barmenlik ise yurtdışına çıktığınızda –maalesef- garip molalar vermeniz gerekebiliyor.  İşte burası da bunlardan biri.

Anlatmakla olmaz yaşamanız lazım diyeceğim ama kötülük yapmış olurum. En iyisi siz burası yokmuş gibi davranın. Çünkü biz çok korktuk burada. Neden mi ?

Girişte sizi buz gibi yapay bir hava karşılıyor, içerisi full rutubet kokuyor. Barda şöyle dedeler ve amcalar var ;

Boadas-001

Menü yok hep klasik kokteyller…

Şöyle bir aynanın önüne oturuyorsunuz ;

 IMG_1013 içeride bizde başka 2 müşteri daha vardı. Dolu oluyor mudur bilmiyorum ama ben sanki bar aslında yıllar öncede kalmış ve bu kapıdan içeri girdiğinde ölüler diyarındaymışsın gibi hissettim. Dalga geçmeyi herkes öyle hissetmiş. Hayalet Gemi gibi ,hani ordada şöyle bir abla vardı şarkı söylerkene…

350px-Ghost_ship_ss

neyse anlatmayayım izleyen oldu ise ama heh işte tam öyle. Sanki herkes ölmüş ama bize çaktırmıyor gibi bir durum vardı :s Memo nun hatrına kokteylleri içtik ve kaçarak uzaklaştık.

WOK TO WALK

Bir blogda o kadar bahsedilmişti ki Barselona gibi tapas cenneti bir mekanda bi öğünümüzü burada heba ettik. Burası La Ramblas ın üzerinde minicik bir noodle cı. Önünde ciddi bir sıra var. Kasaya varabildiğinizde menüde  işaretlediğiniz ilaveler hesaplanıyor , 3 aşçı makinalı tüfek gibi sürekli gözünüzün önünde noodle yapıyor. Bir noodle ı pişirmeleri 2 dk. larını almadığından sebzelerin pişmiş olmasını beklemeyin. En çok çiğ mantar yemiş olmam ve bunun için 15 € ödemiş olmam içime dokundu ya neyse. Dönün Türkiye ye Gidin Wagamama da adam gibi yiyin Noodle ı ben uyarmış olayım. 

Yeme-içme konusunda zorlanacağınızı sanmıyorum kısacası en kötü adım başı Burger King, KFC vs. var her yerde.

 

FLAMENCO

Barselonada son akşamımızı Flamenco izlemek için ayırdık. Ve Hiç birimiz bu kadar iyi olabileceğini düşünmemişti sanırım. Sokaklarda gezerken adım başı ilanlar ,indirimler vs. dağıtılıyor zaten ama bizim ilgimizi eski dış  görüntüsü ve tanıdık bir isim ( CARMEN ) ile TEATRE TİVOLİ çekti.

Oyun saatinden önce içeriye girdiğimizde doğru bir seçim yaptığımız anlamıştık.  Oyun kötü bile olsa ortam çok güzeldi ki oyun da muhteşemdi .

IMG_1063

Ve dışarısı ;

IMG_1064

Bir gece önce bu tiyatronun önünden geçerken bizim Türk olduğumuzu anlamayan bir grup Türk genç “eyleme eyleme” diyerekten sokak ortasında dans ediyorlardı. Ah gençler Turist psikolojisi nasılsa söylediğimizi kimse anlamıyor sandınız ama yanıldınız.Çok eğlendik sayenizde :D

Sonuçta tatilin iyisi kötüsü olmaz. Ama risklisi olur :) 6 farklı fikir bir tatili tek parça ve kimseyi üzmeden kırmadan döndük. Yani ben öyle düşünüyorum ,bilemiyorum :D En azından biri hala yürüyebiliyor diğeri henüz doğurmadığına  e ben de genel olarak huysuz biri olduğuma göre iyiyiz demektir.

ARTI ; kocam ile bütün güzel fotoğraflarımızın mimarı canım Merve’me de ayrıca çok çok teşekkür eder, son tavsiyemi yapar giderim. http://instagram.com/merveayer

DSC_0099

Benden bu kadar gençler … Buraya kadar gelebilmiş kimse varsa tabi… Ben bile yoruldum.

Aslında ben size İtalya tatilimizi de mi yazsam ki ? Ama katlanabilir misiniz bilemedim ki şimdi :))

5 yorum:

  1. merhaba..biz de iki ay önce Madrid'deydik..İspanya ile ilgili tespitlerine katılıyorum.Örneğin Zara beni de hayal kırıklığına uğratmıştı.İlginçtir Belçika'da çok daha ucuza satılıyordu.Barcelona da görmek istediğim bir yer. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Damla! Ben de bugun Barcelona yeme icme yapayim da blog dunyasi bogalim mi paella'ya :P
    Bu arada alisveris konusunda basarili bi girisim yapmissiniz Primark'i bularak. Biz Inditex'le yetindik:D
    Yeme icme konusunda hic ortak yer yapmamisiz ya! Olsun yemisiz ya :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgi ; yap vallahi! her taraftan saldıralım. Seneye de plan var ise söyle bilelim değişik yerlere gidelim :) Aslında tekrar İtalya yapmak istiyoruz Floransa-Venedik-Nice ve Napoli vs. ama bunlar senin memleket sayılır tabi :)

    Sihirli Oklava ; Zara bence de ciddi hayal kırıklığı keza Massimo Dutti de öyle. Aa yine de turist olmanın hazzı paha biçilemez :) Madrid nasıldı merak ettim , hemen bloguna koşuyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar;
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    641. takipçiniz benim.
    Bu arada çok hoş bir çekilişim var, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://http://whiteglaze.blogspot.com/2013/08/beyaz-srn-buyuk-cekilisi.html
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  5. Aldığınız her şeyi güle güle kullanın.Ben yurtdışında çok giyim alışverişi tercih etmiyorum ama hani bahsettiğiniz o ıvır zıvır hediyelik eşya satan yerler var ya oralardan ayrılamıyorum :)

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe