08 Mart 2012

Biz de Varız !

Çok yerinde bir haykırış olmuş bence. Beklenti yok ama haksızlığa ve çifte standart a güzel bir tepki. Uzun Uzun yorum yapmayacağım çünkü benim söylemek isterdim dediklerimi PacDedikoducu ve Velev ki Huysuzum söylemiş.
Olurda destek olmak isteyen olursa yazıyı paylaşsanız sesleri daha gür çıkar.

Kıymetli PR Şirketleri,

Son yıllarda blogosphere ve blog yazarlarına göstermiş olduğunuz ilgiye öncelikle teşekkür ederiz.

Bu süreç zarfında gözlemlemiş olduğumuz üzere, PR Şirketleri ve Blogger’lar arasında gelişmekte olan ilişki iç içe geçmiş, içli dışlı olmuş her ilişki gibi oyunun genel kaidelerini göz ardı etmeye, samimiyet arttıkça eşitlik dengesi zarar görmeye başlamış; tarafsız bakıldığında ise her iki taraf için de yapıcı olmaktan çok, yıkıcı, dışlayıcı, yer yer hakkaniyetten bahsedilemeyecek bir düzleme girmiş olduğu gözlemlenmekte olan bir ilişkiye dönüşmüştür.

PR Şirketleri’nin ürünü ya da hizmeti halkla buluşturarak samimi tepkiler elde etmeye; ürün ya da hizmete yönelik tarafsız, iyi ya da kötü eleştirileri bir araya getirerek, ürün ya da hizmeti geliştirmeye yönelik bir tarafsız alan elde etme çabası, dengesi oldukça eksen dışına çıkmış olan bu ilişki ağı içinde ne yazık ki görevini yerine getirememektedir. Aksine, ürün ya da hizmet “tanınırlık” kriteri dışında hiçbir objektif kritere dayanmayan tüketici ilişkileri, son kullanıcıların tarafsızlığı ve sınırlı grup çalışmaları temsil etmekte olduğunuz şirket, marka ve ürünlere karşı yer yer olumsuz bir bakış açısı edinilmesiyle kalmamakta, aynı zamanda belirlemekte olduğunuz kimi “çalışma gruplarına” karşı da oldukça olumsuz ve taraflı yaklaşımlar sonucu “ilgi çekmekten uzak” bir PR çalışması ile nihai müşteri kitlesinin hem ürün ya da hizmetten hem de söz konusu “katılımcılardan” uzaklaşılmasına neden olmaktadır.

Etkilerini global dünyada sadece PR alanında değil fakat aynı zamanda politik ve toplumsal alanlarda da gözlemlemiş olduğunuz üzere blogosphere, oldukça yapıcı ve yeri geldiğinde oldukça “yıkıcı” etkilere sebep verebilen, ideal olarak “bağımsız” ve “tarafsız” olması gereken; global gücünü bu ilkeler üzerinde yapılandırmış bir kullanıcı ortamıdır.

Sizlerin de bu etkiyi gözlemlemiş ve incelemiş olduğunuza inanan bir yaklaşım üzerinden; PR aktivitelerinizi, bu uğurda harcadığınız emeği takdir etmekle birlikte, blogosphere ve blog yazarları açısından en hafif deyimle “nahoş” olarak nitelendirilecek sonuçlar elde edilmekte olduğunu da farketmiş olmanız, tarafsız ve geniş kitlelere, fakat en önemlisi doğru hedef kitleye ulaşabilmeniz açısından; biz blog yazarları bu metni kaleme alma ihtiyacı duymuş bulunmaktayız.

Ürün ya da hizmetlerinizi tanıtmak için seçmiş olduğunuz kimi blogger’ların her firma tarafından reklam panosu ya da aktivite katılımcısı olarak belirlenmesi, ürün ve hizmetlerinizin doğru kitlelere ulaşmasının önünde duran devasa bir engel halini almış ve temsil ettiğiniz firma ya da şirketlerin tarafsızlığına gölge düşürür nitelikte olduğu hissini yaratmaktadır. Sürekli olarak belirli kimselerin desteklenerek, adeta “promote” edilmesi, çok daha yüksek izleyici sayısına ya da çok daha kaliteli ve tarafsız içerik sunan blogger’ların adeta “cemiyet dışına” itilmesi sadece blog ve blogger’ların değil fakat marka ve şirketlerin de güvenilirliğine ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Söz konusu aktivite ya da promosyonlar için seçilen blog’ların blogosphere’i destekleme çabasından çok, gününü gün etmeye, hangi markadan olursa olsun “ürün ve aktivite koparmaya” yönelik tavırları, bu kısıtlı kitleden çok daha geniş, tarafsız ve etkili bir kitle olan biz bağımsız blog yazarlarının eleştirilerini
almaktadır.

Bu sebepler dolayısıyla; blogosphere üzerinden yapmakta olduğunuz kitle araştırma, belirleme çabalarınızın çok daha geniş, tarafsız ve her iki taraf için de yapıcı olması amacıyla; daha titiz ve kalite temelli end user seçimlerinde bulunmanızın faydalı olacağını düşünmekteyiz. Sürekli olarak aynı kimselerin, bir elin parmaklarını geçmeyen bu kişilerin adeta gizli bir kültü paylaşırcasına ve “kendilerinden olmayan gariban halk” muamelesi yaptıkları biz milyonlarca blogger adına sizden eleştirilerimizi değerlendirmenizi rica ediyor; her iki taraf için de başarılı sonuçlara imza atılmasını samimiyetle diliyoruz.

1 yorum:

  1. çok hoş paylaşım
    genede böyle kalayım ama matrak şakacı olayım
    :))

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe