22 Ağustos 2013

Can’ın Pipi Partisi

Aslında davetiyeye de bu başlığı atacaktım ama izin vermediler :)
Yumurtanın yarısı ,gitti ..ümün yarısı da yazacaktım ona da yuh dediler:)
Amann eskiler ne güzelmiş be!
Can okulların kapandığı hafta sünnet oldu ama derdi pek tabi bana düştü . Aylarca sünnet yaptırılabilecek mantıklı bir yer aradım. Özel hastanenin birinden “sünnet +genel anestezi toplam 7980 tl canımmm” gibi bir yanıt almamla 2. çocuk planlarının kafamdan uçması aynı ana denk geldi. Aaaa ne tesadüf !
Aklıma birçoklarımızın fenomen ismi Kemal Özkan geldi. Yavrum biz küçükkene öyle sosyal medya fenomeni mi vardı ? Bir Fenomen Kemal Özkan diğeri de Medyum Memiş di :)
Gittik ,görüştük ve fiyat ve ortam karşılaştırmamızı da yaptık içimiz rahatladı. Sünneti kendisinin yapmadığını öğrenince daha bir rahatladık dememe gerek var mı bilmem :)
Ve sünnet günü keyifle gittiğimiz yerden yine aynı keyifle çıktık. Nasıl geçti anlamadım,akşama doğru  ağrı kesicilerin etkisi geçince biraz huysuzlansa da  korktuğum gibi olmadı.
IMG_3471

Hazırlıkların en heyecan verici kısmı Davetiye tasarımı idi. Son ana kadar ne yapsam ne yapsam diye kıvranan ben ,sonunda istediğimin gözümün önünde olduğuna karar verdim ve Biricik ŞuŞu’nun Öyküsü nün kapısına dadandım ( çalmadım resmen dadandım).  Siz siz olun benim yaptığımı yapmayın , canım Şule davetiyeyi yetiştireceğim diye çok sıkıştı benim yüzümden :( Adam  gibi önceden iletişiminizi sağlayın ,kadına da yazık. ( eşekliğimin farkında olmak da bişi di mi ?)
Ama sonuç pek tabi mutluluk verici oldu. Herkes davetiyelere ba-yıl-dı!  Buradan da teşekkür etmiş olayım kendisine…
face
Bir de hediyelerimize vs. yapıştırmak için sticker yüzü yapmıştı ama stickerlar yetişmedi maalesef , doğum gününde kullanmayı düşünüyorum :)
can davetiye sticker 
Sünnet Düğün tarzında olmayacağından sünnet kıyafeti yerine daha rahat edebileceği şeyler giydirmeyi tercih ettim. Cafcaflı sünnet kıyafetlerini sadece Sünnet Mevlüdünde giydi :)  Sünnet gömleği, asası ve şapkası ile işi bitirdik. Hepsini Sünnet Sarayı’ndan online olarak aldım. Çok da yardımcı oldular sağolsunlar. Kıyafet peşinde koşmamış oldum. Sonuç pek de kötü durmadı.
IMG_0403
Fotoğraf çekimleri için Hatıra Perdemiz vardı, asıldığı yer biraz kısa kaldığından biz pek sağlıklı faydalanamasak bile Can poz üstüne poz verdi. Perdemizi PartyMinny den Pınar hanım hazırladı.. 
DSC_0752
Sünnetden bir kaç hafta önce sonrasında telaş olmaması için bir Eminönü çıkartması yaptık. Sünnet ile alakalı herşeyin bir sokakta toplanmış olması işimizi çok kolaylaştırdı. Almak istediklerimi de çok öncesinden listelediğim için bir kaç saatte Eminönü terk ettik ,neyse ki. Ben pek sevmem çok kalabalık yerleri ,çalıştığım için de sadece Cumartesi günü gidebildim siz düşünün kalabalığı…

Sünnet de vereceğimiz şeker, hatıra vs herşeyin kullanılabilir olmasını istedim. Öyle nikah şekerleri vs bana göre değil. Bunun için de Sünnet Partisinin yapılacağı gün dağıtacağımız sünnet şekerlerini minik kovalara Bonibon doldurarak hazırladık. Herkes eve dönerken kovasındaki bonibonları yesin ve mutlu olsun istedim :)
Yaparken de çok eğlendik , düşünsenize kutu kutu bonibon içindesiniz :)
IMG_3493
Şeker kovalarımızı 12 tanesini 10 tl ye aldık yanlış hatırlamıyorsam.İçlerini doldurup mavi tüller ile süsleyip maşallah yazılı kurdelalar ile ağızlarını bağladık.  Şu şekilde;
IMG_3221 Ve sonuç :            DSC_0682

Partiyi sitemizin çardağında yaptık. Orası olmasa böyle kolay atlatır mıydım bilemiyorum.
DSC_0506 (2)

Çocuklara en büyük yuvarlak masayı ayırdık ve üzerine ilgilerini çekebilecekleri herşeyi bıraktık;
DSC_0947
Biraz da Palyaço ;
DSC_0836
Pamuk Şekercimiz bile vardı …
DSC_0993
Ve Çocukları bir görüp bir görmemizi sağlayan zıp zıp ımız  :)
DSC_0777

Sağ salim indi ya oradan ,başka bişi istemedim …
Bir de Langırtımız vardı ki acayip talep gördü :)
DSC_0787

Sonuç olarak Ortam düğünlük değil tam partilikdi . Bunun için ay sosyete olcam diye Sünnet Düğünü demek ağrına gitti diyen olmasın :) Daha çok Can’ın eğlenmesi amaçlandığından Doğum Günü partisinden hallice bir ortam vardı.
Yüzler Boyandı ;
DSC_0039
En sevilen arkadaşlar ile fotoğraflar çektirildi ;
DSC_0168
Kocaman bir açık büfe yaptık, herkes yemeğini buradan aldı. Kimse aç kalmadı, sanırım. Aç kalan da unutmuştur sanırım bugüne kadar rezilliğimizi :)
DSC_0867
  
Biraz da müzik ;
DSC_0840
Bize gelince ben Memoyu gördüğümü hatırlamıyorum , o da beni :) Bir ara fotoğraf bile çektirmişiz ama kafaların başka yerde olduğu çok belli değil mi ?
DSC_0180
Öyle bir koşturduk ki bana sorsanız hiçbir şey istediğim kıvamda olmadı ve yetişmedi , bir ara ağlamayı düşünürken “Battı Balık Yan Gider” diye bir vahi indi bana gökten. İşte o andan itibaren ben de eğlenmeye başladım :)
DSC_0017

Bir ara Beyaz Şapkalılar onlara ayırdığımız “loca”larını akın akın terk etmeye başladılar
DSC_0047

bizim “ne oluyor yaw”  dememize kalmadan bir gümbürtü kopmaya başladı ….  Buyrun kendiniz izleyin :)



Sonuç olarak  siteden kovulmadık çok Şükür!
Herşey pek yakışıklı (bu kıyağımı unutma) ölümüne  Fenerbahçeli kardeşimin yeğenine süpriziymiş…
DSC_0537

Ve ayrılırken tüm çocuklara Can dan birer hediye vermek istiyordum. Çok düşündüm , işe yarar birşey olsun istedim ve Bunları buldum.  Bütün yaz Çim adamlarını büyütsünler diye hepsine birer çim adam hediye ettik.
Can’ın da arkadaşlarının da çok hoşuna gitti bu fikir :)
Ve bir sürü Çim adam poşetimiz ;
DSC_0601
Bu arada bu kadar koşuşturma içerisinde pek tabi tek kare fotoğraf çekemedim , fotoğrafların hepsi canım Merve’me aittir. Kendisi ailemizin fotoğrafçısı olmaya çoktan hak kazanmıştır :)

En VIP Teşekkür ise tüm maddi, manevi , lojistik ,psikolojik ve hatta travmatik ve hatta ultra hiper sonik destekleri için Erdem’e. Partinin asıl mimarı o’ydu. Biz de figüranlık yapıp partinin tadını çıkarttık.
 Sonuç Olarak ; ŞİMDİ KIZLAR DÜŞÜNSÜN Dil çıkaran gülümseme

DSC_0115

13 yorum:

  1. Damlacım bayıldım değişik olmuş çok güzel olmuş allah damatlığınıda göstersin :) Pankarta ayrıca bayıldım :)

    YanıtlaSil
  2. @SİHİRLİ OKLAVA Amin canım ama mümkünse anne biz evlendik diye çıkıp gelsin istiyorum. Nişandı ,istemeydi vs kaldırabileceğimi sanmıyorum. İmza: cadı kaynana :))

    @zamane annesi ; İlknur'cum çok teşekkür ederim :) Darısı başına , sen cebinden benim gibi 10 tane damla çıkartırsın biliyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ben olsam ve birde oğlum olsa işte tamda böyle bir parti hazırlardım :)

    YanıtlaSil
  4. Harika harika harika. Çocuğa eziyet edilen o saçma sapan kalabalıklara inat sadece onu mutlu etmeye yönelik bu parti fikri gerçekten nefis. Damla'cım ilk cümledeki harikaların sahibi sensin. Her şeyden önce çocuğunu düşünen bu annelik anlayışına bayıldım. Oğlum olursa sünnet düğünü için idolümsün:)

    YanıtlaSil
  5. o kadar güzel bir gündü ki müthiş keyifli geçti.dizimin şişmesi, ananenin başına gelenler, yardımcın la aramızdaki anlaşamamazlık falan filan hepsi unutuldu:)))allahım bize üniversiteden mezuniyet partisini ve damatlığınıda görmemizi nasip etsin...

    YanıtlaSil
  6. o kadar güzel bir gündü ki müthiş keyifli geçti.dizimin şişmesi, ananenin başına gelenler, yardımcınla aramızdaki anlaşamamazlık falan filan hepsi unutuldu:)))allahım bize üniversiteden mezuniyet partisini ve damatlığını da görmemizi nasip etsin...

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar güzel Allah damatlığını da göstersin
    yakışıklı erkek olmuş,
    maşallah

    YanıtlaSil
  8. ahahaaaa :)))
    şahane olmuş diyorum ;)
    gülümseyerek okudum tüm ayrıntıları...
    41 kere maşallah diyorum
    ve hakikaten bundan sonrasını kızlar düşünsün ahahaaaaa :)))

    YanıtlaSil
  9. Mavianne; Amin ,çok teşekkürler :)

    Oytunla Hayat ; çok teşekkür ederim yorumun için gülümsetebildiysem ne mutlu :)

    YanıtlaSil
  10. Geç de olsa hayırlı olsun diyeyim, hazır başkasının pipisi hakkında yazmışken esas pipi yorumsuz kalmasın dedim:) Klasik bir düğün yerine Can'ın eğlendiği böyle bir parti çok daha hoş olmuş, her şey çok güzel görünüyor.
    7890TL nedir pardon? Sezaryene mi alıyorlar??? Yuh!

    YanıtlaSil
  11. damla ideal annesin. o düğünlere vs girişmediğin için seni tebrik ederim. ayrıca nişandı istemeydi vs yerine evlendim diye gelmesini tercih etmeni de çok takdir ettim. işte aranan anne! :D süpersin.

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe