29 Mayıs 2014

Uçurtmasal Mevzular

Konumuz oldum olası ilgimi çekmeyi başaramayan , pek çoklarının sevdalısı olduğu uçurtma ...
Kimine özgürlüğü hatırlatıyormuş , "oğlum ipin uçuranın elinde ne özgürlüğü ya " demek isterdim ama bu pozitif bir yazı. Zaten aldınız siz mesajı :)

Geçen hafta dünyanın en "sosyal" okuluna giden oğlum ,okulca düzenlenen Uçurtma Müzesi gezisine katıldı. (Merak edenler olursa linki bu. ) Okul yarış atı mübarek , tüm yıl çocukları kapattınız sınıfa burunlarını çıkartmıyorsunuz diye ağladık sesleri çıkmadı , iki haftadır güne giden teyzeler gibi çocuklar bugün orada yarın şurada ... 
Bunun kayıt dönemi olması ile alakası yok tabi. Ya bak gülmeyin pozitif olacaktık ya :) 

Neyse , okuldan sırtında uçurtması ile dönen Can uçurtmalara karşı olan anti sempatikliğimi yerle bir etmeyi bu görüntü ile başardı. 



Pek tabi uçurtma sırtta taşımak için değildi. Bir bölgede uçurulmalıydı. Ama İstanbul'da biz kafamızı kaldırdığımızda gökyüzünü göremezken uçurtmanın uçmasını beklemek saflık olurdu. Atladık Uzunya'ya gittik. 

Bilmeyenler varsa Uzunya Demirciköy'de muhteşem bir koy. Güneşi gördüğümüz neredeyse her Pazar günümüzü restaurantında vasat kahvaltısı ile başlatıp , çimlerine sere serpe uzandığımız , kumlarında oynadığımız ve hatta denize girip akşam yine aynı restaurantta rakı balık yapıp günü sonlandırdığımız , nadir tüm gün sıkılmadan keyifle vakit geçirdiğimiz yer. Şiddetle tavsiyedir , lakin ciddi kahvaltı düşkünüyseniz kahvaltınızı yol üzerinde başka yerlerde yapın derim. He ama ben deniz manzarasına kahvaltıdan daha çok değer veririm diyenlerdenseniz buyrun beraber yapalım kahvaltıyı :)

Gelelim uçurtmaya ... 
Ne diyorduk ,
Pek tabi uçurtma sırtta taşımak için değildi, 
Uçurtma çocuklar baksın babalar oynasın diye vardı ... 



Ve Mutlu son ...
Sevgiler herkese ;)



5 yorum:

  1. Çok keyifliydi yazı.. kareler de bir o kadar müthiş eğlenceli, ülkemizdeki olaylardan iyice içi kararan bana o kadar iyi geldi kiii:) Uzunya Demirciköy 'u duymamıştım. Hoş duysam da işten güçten fırsat bulur muyum bilmiyorum ama tam da anlattığınız gibiyse gerçekten benim de tercihim olabilecek bir yermiş;)) bir araştırayım hemen çok iyi oldu bu yayın;)) teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Uçurtma Müzesi benim gidilecek listemde. Gidip uçurtma yapasım var benim de, ama götürecek bir okulum bile yok. ahahahha. :D Kayıt dönemi yaklaşınca zaten bu okullara bir haller oluyor. :) Çocukluğunda sıklıkla uçurtma uçurmuş biri olarak görünce yine imrendim doğrusu. Ama görüyorum ki her baba aynıymış. Benim babam da zorla verirdi uçurtmayı bana. Ee her insanın içinde bir çocuk gizli tabii. :) Uzunya da çok güzel bir yermiş, not ettim, bizimkilerle giderim mutlaka. ;)

    YanıtlaSil
  3. Ben çocukluğumda hem yapar hem de ucururdum koca ucurtmayı. Erkek çocuk işidir normalde. Çok ama çok severim ve kızımla uçuracağımız günleri dört gözle bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. ahahahaaa :)) hakikaten çok pozitif olmuş yazın içinde hiçbir ima hissetmedim inan ;)
    Canın eline geçtimi bari uçurtma çok merak ettim :))

    YanıtlaSil

Bi yorumunuz varsa alırım.



Special design for Keşke Gerçek Olsa by GeCe